Skip to main content

Abstraktit ja esitysohjeet

Ohjeet esittäjille

Rinnakkaissessioiden abstraktien jättöaika on päättynyt, hyväksytyt esitykset löytyvät ohjelmasta.

Tarkista esitysaikasi kongressin ohjelmasta. Mikäli saman tilan sessiossa on useampi esitys, kokonaisaika tulee jakaa esittäjien kesken. Kukin esittäjä varaa omasta esitysajasta aikaa kysymyksille ja keskustelulle halutessaan.

Esitysmateriaali tulee olla PowerPoint (PPT/PPTX) tai PDF-muodossa. Toimitathan esityksesi USB-muistitikulla hyvissä ajoin ennen esitysaikaa, viimeistään sessiota edeltävällä tauolla.

Voit tuoda esityksesi ala-aulassa olevaan luennoitsijoiden palvelupisteeseen (sijaitsee ilmoittautumispisteen vieressä). Palvelupisteessä on kaksi tietokonetta, joiden avulla voit siirtää oman esityksesi USB-muistitikulta suoraan luentosaliin. Koneissa on oma kansio joka salille eli kun siirrät esityksesi kansioon, se näkyy salissa olevalla esityskoneella. Esityksesi luentosalin voit tarkistaa ohjelmasta, lisätietoa luentosaleista löydät tästä.

Vaihtoehtoisesti voit viedä esityksesi suoraan luentosaliin esityskoneelle omalla USB-muistitikulla. Saliavustaja on läsnä luentosalissa ja auttaa tarvittaessa.

Luentosalien varustukseen kuuluu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettu PC-tietokone sekä FullHD / 16:9- videoprojektori. Projektori toistaa vääristämättä myös 4:3-kuvasuhteella tehdyt esitystiedostot. Tietokoneissa on asennettuna mm. Microsoft Office 2019 -ohjelmistopaketti, Open Office, Adobe Reader, VLC-player, Teams, Zoom sekä yleisimmät verkkoselainohjelmat. Tietokone on kytketty salin äänentoistojärjestelmään.

Teknisten ongelmien välttämiseksi oman tietokoneen käyttöä ei suositella.

Maanantain 21.11. paneelikeskusteluissa puhuvat saavat erillisen ohjeistuksen.

Huom! Kaikkien paikalle saapuvien esittäjien tulee ilmoittautua kongressiin ja maksaa osallistumismaksu 1.11.2022 mennessä.

Vain ilmoittautuneet esittäjät merkitään lopulliseen ohjelmaan. Tarkistahan, että kaikki esityksesi esittäjät ovat ilmoittautuneet. Mahdolliset muutokset esittäjiin 6.11.2022 mennessä sähköpostitse info@aboaservices.fi.

Tervetuloa luomaan perheterapiakongressi 2022!

Abstraktien jättöaika on päättynyt 10.12.2021.

Ilmoitukset abstraktien hyväksynnästä on lähetetty 16.12.2021. Mikäli et ole saanut tietoa, ota yhteyttä: info@aboaservices.fi. Valitut abstraktit julkaistaan sähköisessä abstraktikirjassa.

Kongressiin ehdotettavat esitykset voivat olla työpajoja, teemaseminaareja tai yksittäisiä vapaita esityksiä.

– Työpajassa voidaan tehdä harjoituksia, kesto 60 min.
– Teemaseminaari voi olla joko 60 tai 120 min (toteutuu kahdessa 60 min osassa).
– Yksittäisen vapaan esityksen kesto voi olla 30 min tai 60 min.

Kuvaile lyhyesti esitettävän hankkeen, työmenetelmän tai tutkimuksen taustaa, tavoitteita ja tuloksia. Tiivistelmän koko pituus saa olla korkeintaan 250 sanaa. Tiivistelmässä ei tule olla kuvia, taulukoita, kirjallisuusviitteitä, lähteitä eikä avainsanoja.

Abstraktit jätetään Oxford Abstracts -abstraktinhallintaohjelman kautta.

Ohjeet 

*   Klikkaa kirjautumislinkkiä (”Jätä abstraktisi” tämän sivun alareunassa):

Avaa kirjautumislinkki ja kirjaudu tai rekisteröidy järjestelmään. Jos et ole aiemmin käyttänyt Oxford Abstracts -järjestelmää, kirjoita sähköpostisi tekstilaatikkoon (Sign in or create account with email)  ja klikkaa sen alla olevaa ”register” tekstiä ja pääset täyttämään rekisteröitymislomakkeelle nimesi ja luomaan itsellesi järjestelmään salasanan.

*   Rekisteröitymisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut suoraan abstraktilomakkeelle.

*    Lomakkeella kysytään:

 • abstraktin otsikko
 • abstraktiteksti maks. 250 sanaa
 • kirjoittajat ja kirjoittajien organisaatiot
 • julkaisulupa – lupa julkaista abstrakti
 • toivomasi esitysmuoto
 • HUOM! Paina ”submit” lähetysnappia sivun alareunassa kun haluat tallentaa tai lähettää lomakkeen. Jos haluat muokata abstraktiasi myöhemmin, voit kirjauta uudelleen järjestelmään (muokkaukset kohdasta ”Amend”) ja tehdä muokkauksia 10.12. asti.

*   saat lähetyksen jälkeen automaattisen vahvistusviestin, tarkista roskapostisi varmuuden vuoksi, jos et saa viestiä.

*   Hyväksymis- ja infoviestit lähetetään vain järjestelmään kirjautuneelle abstraktin jättäjälle. Jos esittäjä on muu henkilö, muista lähettää viestit myös hänelle tiedoksi.

Oxford Abstracts on englanninkielinen abstraktinhallintaohjelma, suurin osa teksteistä lomakkeella ja viesteissä on voitu muuttaa suomenkielisiksi, mutta joissakin kohdissa alkuperäiskieltä ei ole voitu muuttaa.

Tärkeät päivämäärät

 • Abstraktien jättöaika 18.10.-10.12.2021.
 • Ilmoitukset abstraktien hyväksynnästä on lähetetty 16.12.2021.
 • Jokaisen esittäjän tulee ilmoittautua kongressiin ja maksaa osallistumismaksu 1.11.2022 mennessä.
 • Kongressin sähköinen ohjelma- ja abstraktikirja julkaistaan kongressin verkkosivustolla ennen kongressia. Paperista ohjelmaa ei jaeta.

Tieteellinen toimikunta

 • Eija-Liisa Rautiainen, puheenjohtaja, psykologian tohtori, perheterapiakouluttaja
 • Aarno Laitila, filosofian tohtori, perheterapiakouluttaja
 • Ilpo Kuhlman, psykologian tohtori (PsT), perheterapiakouluttaja
 • Nina Kilkku, terveystieteiden tohtori, perhe- ja paripsykoterapeutti

Yhteystiedot

Kysymykset abstraktiprosessista tai muutokset esittäjiin: info@aboaservices.fi

Sisällöllisiin kysymyksiin vastaa tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Eija-Liisa Rautiainen: eija-liisa.rautiainen@dialogic.fi