Puheenvuorossa ”Lapset dialogisina vuorovaikutuskumppaneina perheterapiassa” on tarkoitus keskittyä tarkastelemaan erilaisia vuorovaikutuksessa ilmeneviä dialogisia ulottuvuuksia, toisaalta sen haasteita, mutta myös mahdollisuuksia. Puheenvuoron tarkoitus on tarjota lapsiperheiden kanssa työskenteleville tutkimustietoa lapsista dialogisina toimijoina ja erilaisia näkökulmia terapeuttisen työn kehittämiseksi että myös systeemisen ajattelun ja lapsinäkökulman mielessä pitämiseksi.
Perheterapeutit ja perheiden kanssa työskentelevät kliinikot ovat avainasemassa rakentaessaan turvallista ja dialogin mahdollistavaa vuorovaikutusyhteyttä perheen kanssa.
Syksyllä 2021 valmistuvassa väitöskirjassani olen tutkinut uhmakkuus- ja käytöshäiriödiagnoosin saaneiden lasten ja heidän vanhempiensa vuorovaikutusta perheterapiakontekstissa.
Tutkimusorientaationi on yhdistelmä systeemisestä, -dialogisesta ja hermeneuttisesta tutkimustraditioista, joissa ilmiöitä pyritään ymmärtämään yhteisvaikutuksellisten linssien läpi.
Tutkimustyön ohella työskentelen kliinistä työtä tekevänä psykologina Helsingissä. Tutkimustyön ja kliinisen työn yhdistämistä pidän merkityksellisenä yksilöiden ja perheiden hyvinvointia, avoimuutta ja dialogisuutta edistävien työskentely- ja lähestymistapojen löytämiseksi ja soveltamiseksi. Ihmiskäsitystäni on muokannut vuosien saatossa myös aiempi teologin tutkintoni ja siinä tehdyt jatko-opinnot.